Petak, 20.01.2023.

15:25

Vučić: Jedino što mogu da kažem je da sam dao sve od sebe da štitim Srbiju VIDEO

Specijalni izaslanici pet zemalja stigli su u Beograd kako bi se sastali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Izvor: B92

Vučić: Jedino što mogu da kažem je da sam dao sve od sebe da štitim Srbiju VIDEO
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Nakon sastanka obratili su se javnosti.

"Danas je bio veoma težak ragovor", rekao je Vučić na početku obraćanja.

"Otvorena i ozbiljna diskusija. Ono oko čega jesmo saglasni je da zamrznuti konflikt nije rešenje, i da kada imate zamrznuti konflikt je pitanje trenutka kada će neodgovorni pojedinci da ga odmrznu i uruše mir i stabilnost na Balkanu ", rekao je on.

Vučić je rekao da je kao predsednik Srbije danas nedvosmisleno bio suočen sa problemima i izazovima koji bi bili stavljeni pred našu zemlju ukoliko se ne bismo saglasili sa predloženim planom.

"Pod tim i takvim uslovima tražili smo od četvorke, plus Miroslav Lajčak, da pomognu svima nama u prevazilaženju turbulencija sa kojima se suočavamo na KiM, jer smatramo da je krajnje vreme da se formira ZSO, koja je ne samo obećana nego i potpisana pre 10 godina. To je pitanje hitnosti, pošto je tek posle toga moguć razgovor i kakva takva normalizacija situacije", dodao je on.

On je istakao da su zapadne diplomate pozdravile napredak Srbije na evropskom putu.

Vučić je istakao da su pred nama teški dani i odluke.

"Ovde nema ni lepih ni slatkih razgovora, i ja mogu da kažem da sam dao sve od sebe da štitim i čuvam Srbiju, što ću i nastaviti da činim", zaključio je predsednik Vučić. Podsetimo, na razgovoru su bili specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, savetnik za spoljnu politiku i bezbednost nemačkog kancelara Jens Pletner, savetnik za spoljnu politiku predsednika Francuske Emanuel Bon i savetnik za spoljnu politiku i bezbednost premijerke Italije Frančesko Talo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

18 h

Podeli: