Albanski ekstremisti izgubili kompas; Crtaju mete Vučićevoj porodici i stavljaju ih na "listu za odstrel"

Poslanik Samoopredeljenja Armend Muja objavio je spisak Srba za hapšenje, a među njima se nalaze i sin predsednika Srbije, Danilo, kao i brat, Andrej Vučić.

Izvor: B92

Petak, 23.12.2022.

12:08

Albanski ekstremisti izgubili kompas; Crtaju mete Vučićevoj porodici i stavljaju ih na
Foto: Printscreen/Gazeta Express

Kolika su smetnja Srbi i predsednik Aleksandar Vučić premijeru tzv. Kosova Aljbinu Kurtiju, govori i činjenica da su kao glavnu metu "za hapšenje" naveli predsednikovog sina, Danila Vučića.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je najnoviji spisak za hapšenje najviđenijih Srba, na kom se nalaze i najbliži članovi porodice Vučić, zastrašujuće crtanje mete na čelo bratu i sinu predsednika Srbije.

"Kurti samo još maloletnog sina predsednika Vučića Vukana nije proglasio kriminalcem i stavio ga na svoju listu za odstrel. Ovo je još jedan dokaz da postoje liste za progon Srba koje se prave u Prištini. Očigledno je da Kurti jedino zna za hapšenja i ubistva Srba kao svoje metode delovanja", rekao je Petković.

Podsećanja radi, Muja, koji je u istoj političkoj stranci kao i Kurti, ranije danas objavio je spisak Srba koji bi trebalo da budu uhapšeni. On je obznanio detaljan spisak na kome piše sledeće:

1. Civilna zaštita, koja je formirana od strane Gorana Rakića, Igora Simića, Slavka Simića, Miloša Perovića, Nenada Đurića i Stevana Pavićevića.

2. Severna Brigada, formirana od strane Andrije Vučića (brata predsednika Aleksandra Vučića), Milana Radoičića, Zvonka Veselinovića i Radule Stevića.

3. Ekstremističke desničarske organizacije vezane sa Rusijom, SPC i SANU, Narodna patrola, (Damjan Knežević, Danilo Vučić - sin Predsednika Srbije i Aleksandar Filipović). Zna se da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, njegov brat Andrija, sin Danilo, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i šeg BIA Aleksandar Vulin igraju te igre, navodi Kurtijev poslanik.

On je istakao da Severna Brigada i Civilna zaštita treba da se proglase terorističkim organizacijama, jer njihovi čelnici stoje iza postavljanja barikada.

"Naši građani na severu kontinuirano informišu da su glavni operativci ovih naoružanih bandi i iza barikada, Milan Radojičić, Zvonko Veselinović, Radule Stević, Aleksandar Filipović, Nenad Đurić, Marjan Radojević, Miloš Milovanović, Vladimir Radivojević-Mami, Marko Vukašinović, Lazar Radenković, Milord Jevtić, Nemanja Jevremović, Srđan Vulović, Dejan Vulović, Vladica Jovanović, Dragan Radulović, Ivan Aksenijević, Miloš Vlašković, Slobodan Vučinić, Zoran Stevanović, Milan Kompirović, Radovan Radić, Ivo Vučinić, Zvezdan Milojević i Goran Živković", naveo je on.

Muja je dodao da je njihova prošlost kriminalna i da će odgovarati pred licem pravde".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: