FSB: Veleizdaja

Dva stanovnika Sevastopolja koja su Službi bezbednosti Ukrajine (SBU) odavala informacije o vojnim objektima, uhapšeni su zbog veleizdaje, saopštila je FSB.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2022.

09:05

FSB: Veleizdaja
Ilustracija: EPA/SERGEI ILNITSKY

Prema saopštenju ruske Federalne službe bezbednosti, jednog uhapšenog je još 2016. vrbovala SBU "kao pristalicu ukrajinske ideologije".

Nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, on je za novac odavao informacije o lokacijama objekata Ministarstva odbrane Rusije, „što je moglo biti iskorišćeno protiv bezbednosti Rusije i nanošenja štete odbrambenoj sposobnosti države“.

To lice je ovog leta, po nalogu pokrovitelja iz SBU, angažovalo za špijunažu svog poznanika, takođe stanovnika Sevastopolja, koji je „preko internet mesindžera Vocap prikupljao i prenosio stranoj službi podatke o objektima FSB Rusije“.

Protiv pritvorenih lica pokrenuti su krivični postupci zbog veleizdaje. Nije precizirano kada je privođenje sprovedeno, ali je Lenjinski okružni sud u Sevastopolju već odredio dvomesečni pritvor obojici stanovnika Sevastopolja, preneo je Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: