Ruski mediji: Vučić zna...

Kada su mnogi počeli da misle da Ukrajina pobeđuje, Rusi su počeli da se bore bolje, podseća "Raša tudej" na reči spskog predsednika Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2022.

11:58

Ruski mediji: Vučić zna...
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Sukob u Ukrajini može potrajati još nekoliko zima", izjavio je u predsednik Srbije i dodao da bi neka vrsta primirja bila dobrodošla, ali da je malo verovatna, podseća u svom tekstu Raša tudej.

On je prokomentarisao neprijateljstva tokom posete Norveškoj, članici NATO-a za koju je rekao da Srbija treba da se ugleda u tehnološkom i ekonomskom razvoju.

Pitanje o Ukrajini pojavilo se tokom dužeg intervjua za TV Pink. Ranije ovog meseca, Vučić je za isti medij rekao da će bitka za Herson biti "Staljingrad" i prekretnica sukoba, piše dalje RT pa dodaje njegove reči:

"Kada su mnogi počeli da misle da je rat završen i da Ukrajina pobeđuje, Rusi su počeli da se bore bolje."

"Ipak, ne kažem da imaju neku vrstu prednosti. Ovo će trajati još dugo, a očekujem da će sledeća zima, pa čak i ona iza nje, biti daleko gora od ove", rekao je još Vučić.

Upitan da prokomentariše ruske raketne napade na ukrajinsku infrastrukturu, Vučić je rekao da i Moskva i Kijev koriste sve što imaju na raspolaganju, jer "u ratu nema ljubavi".

Srpski predsednik je dodao da, iako bi on lično bio srećan da vidi prekid vatre i neku vrstu rešenja za sukob, ništa od toga nije na njemu. "Nisam ni Rus ni Ukrajinac, na njima je da to reše, niti Amerikanac da se meša u celu stvar", rekao je Vučić.

RT piše još i da EU vrši pritisak na Srbiju da "usaglasi" svoju spoljnu politiku sa Briselom i sankcioniše Rusiju, ali je Vučić insistirao na nezavisnom i neutralnom kursu Beograda.

Rusija je podržala odbijanje Srbije da prizna njenu otcepljenu pokrajinu Kosovo kao nezavisnu državu, nešto što EU zahteva kao preduslov za pregovore o članstvu. Kosovo su prvobitno okupirale NATO trupe 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: