Subota, 05.11.2022.

16:55

Američki KC-135 iznad ruske baze: Provokacija ili novi sukob?

Zapanjujuću provokaciju protiv Rusije i njene vojske izveo je američki KC-135 Stratotanker, avion za punjenje gorivom iz vazduha.

Izvor: Jutarnji list

Američki KC-135 iznad ruske baze: Provokacija ili novi sukob?
EPA-EFE/JAKUB KACZMARCZYK POLAND OUT

Ta letelica je izvela manevar u blizini ruske pomorske baze Tartus u Siriji.

Po završetku njegovog leta, tamo stacionirani Rusi nisu smeli da okreću glave čak ni da su hteli. Prema mapi Flightradar24, putanja aviona ostavila je provokativan trag, o čemu je prva izvestila italijanska La Repubblica.

Još uvek nije poznato da li je zadirkujuća provokacija bila primarna misija KC-135 ili je zaista poleteo da dopuni gorivo drugim avionima. Mediteran je tako postao poprište nove provokacije između dve vojne sile, od kojih se prva dogodila u februaru, pred početak ruske invazije na Ukrajinu, kada je ruski avion naišao na nekoliko metara od aviona američke mornarice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: