Nedelja, 30.10.2022.

14:46

Ukrajina ubeđena da je ovo realan predlog

Realan predlog jeste prekid rata Rusije i Ukrajine i povlačenje trupa sa ukrajinske teritorije, rekao je portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: Tanjug

Ukrajina ubeđena da je ovo realan predlog
EPA-EFE/STR

Portparol Oleg Nikolenko je povodom izjave šefa ruske diplomatie Sergeja Lavrova da je ruska strana i dalje spremna za pregovore o rešavanju situacije u Ukrajini, na Fejsbuku ocenio da ta izjava Lavrova nije ništa drugo do, kako je naveo, "još jedna dimna zavesa za kupovanje vremena dok ruska vojska trpi poraze".

"Sve dok Rusija nastavlja da čini zločine u Ukrajini, mora da postoji samo jedan odgovor - na bojnom polju“, smatra Nikolenko.

Lavrov je prethodno za Prvi kanal rekao da je u proteklih šest meseci bilo nekoliko inicijativa od strane Amerikanaca i nekih drugih ministara spoljnih poslova zapadnih zemalja koji su tražili telefonske razgovore sa ruskim liderom, preneo je Interfaks.

"Uvek ćemo biti spremni da saslušamo moguće predloge naših zapadnih kolega za smanjenje napetosti", istakao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, ruska strana je "uvek spremna da sasluša zapadne kolege ako se još jednom obrate sa molbom da se organizuje razgovor“, navodi Interfaks.

Dodao je da je Rusija spremna da sasluša zapadne zemlje ako joj se obrate sa realističnim predlozima zasnovanim na principima ravnopravnosti i međusobnog uvažavanja interesa, usmerenim na pronalaženje kompromisa i balansa interesa svih zemalja regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

17 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: