Svet 0

17.05.2024.

14:06

Fico ponovo operisan

Slovački premijer Robert Fico ponovo je operisan i nalazi se na intenzivnoj nezi, nakon što je na njega izvršen atentat u sredu.

Izvor: Tanjug, RT.rs

Fico ponovo operisan
Profimedia

Podeli:

Njegovo stanje i dalje je ozbiljno, izjavio je danas slovački ministar odbrane Robert Kalinjak na konferenciji za medije.

''Fico je ponovo danas operisan. Njegovo stanje i dalje je ozbiljno, ali je premijer pri svesti. Slovačka vlada funkcioniše normalno'', rekao je Kalinjak, prenosi TA3.

Direktorka univerzitetske bolnice Ruzvelt u Banskoj Bistrici Mirijam Lapunikova rekla je da je Fico i dalje na odeljenju intenzivne nege, dodajući da su doktori uklonili Ficovo mrtvo tkivo.

Lekarski konzilijum u bolnici u slovačkom gradu Banska Bistrica sastaće se verovatno u ponedeljak kad bi trebalo da odluči o daljem postupanju i lečenju premijera, poručio je ranije danas novoizabrani predsednik Peter Pelegrini.

On je posetio Fica u četvrtak nakon čega je rekao da lekari koji brinu o njemu ne planiraju nove operacije, prenosi slovački portal Pravda.

Istakao je da su pred premijerom kritični sati i dani i da će ga, ako dozvole lekari, posetiti ponovo.

Fico je zadobio teške povrede kada je na njega u sredu, posle sednice Vlade u gradu Handlova, napadač, za koga mediji navode da je 71-godišnji pisac Juraj Cintula, iz neposredne blizine ispalio nekoliko hitaca.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: