Svet 0

17.05.2024.

14:06

Fico ponovo operisan

Slovački premijer Robert Fico ponovo je operisan i nalazi se na intenzivnoj nezi, nakon što je na njega izvršen atentat u sredu.

Izvor: Tanjug, RT.rs

Fico ponovo operisan
Profimedia

Podeli:

Njegovo stanje i dalje je ozbiljno, izjavio je danas slovački ministar odbrane Robert Kalinjak na konferenciji za medije.

''Fico je ponovo danas operisan. Njegovo stanje i dalje je ozbiljno, ali je premijer pri svesti. Slovačka vlada funkcioniše normalno'', rekao je Kalinjak, prenosi TA3.

Direktorka univerzitetske bolnice Ruzvelt u Banskoj Bistrici Mirijam Lapunikova rekla je da je Fico i dalje na odeljenju intenzivne nege, dodajući da su doktori uklonili Ficovo mrtvo tkivo.

Lekarski konzilijum u bolnici u slovačkom gradu Banska Bistrica sastaće se verovatno u ponedeljak kad bi trebalo da odluči o daljem postupanju i lečenju premijera, poručio je ranije danas novoizabrani predsednik Peter Pelegrini.

On je posetio Fica u četvrtak nakon čega je rekao da lekari koji brinu o njemu ne planiraju nove operacije, prenosi slovački portal Pravda.

Istakao je da su pred premijerom kritični sati i dani i da će ga, ako dozvole lekari, posetiti ponovo.

Fico je zadobio teške povrede kada je na njega u sredu, posle sednice Vlade u gradu Handlova, napadač, za koga mediji navode da je 71-godišnji pisac Juraj Cintula, iz neposredne blizine ispalio nekoliko hitaca.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: