Američki ambasador odbijen; "Meša se"

Vlada Nikaragve povukla je odobrenje kandidata za ambasadora SAD Huga Rodrigeza nakon što je on kritikovao vlast predsednika Nikaragve Danijela Ortege

Izvor: B92

Petak, 29.07.2022.

09:10

Američki ambasador odbijen;
Foto: Profimedia

Rodrigez, koji je trebalo da zameni trenutnog američkog ambasadora u Nikaragvi Kevina Salivena, rekao je na saslušanju u američkom Senatu da će kao ambasador podržati "korišćenje svih ekonomskih i diplomatskih sredstava" kako bi došlo do promene pravca kojim se kreće Nikaragva.

Rodrigez je rekao i da treba ozbiljno razmotriti odluku o mogućem isključivanju Nikaragve iz Sporazuma o slobodnoj trgovini Dominikanske Republike i Centralne Amerike.

Nikaragva je optužila Rodrigeza za "mešanje i nepoštovanje", prenosi Rojters.

"Vlada Nikaragve, koristeći svoja ovlašćenja i pokazujući nacionalni suverenitet, odmah povlači odobrenje koje je dato kandidatu Hugu Rodrigezu", rekao je ministar spoljnih poslova Nikaragve Denis Monkada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: