Subota, 23.07.2022.

18:50

Sprema se kontraofanziva – raketiran most

U jeku priprema za veliku ukrajinsku kontraofanzivu, ukrajinske snage su raketirale most Darjevski preko reke Ingulec u okupiranom crnomorskom regionu Hersona.

Izvor: Tanjug

Sprema se kontraofanziva – raketiran most
EPA-EFE/MIGUEL GUTIERREZ

Most je pogođen sa ciljem da se ugrozi ruta za snabdevanje koju koriste ruske oružane snage, rekao je ukrajinski regionalni zvaničnik Sergej Klan.

Most Darjevski preko reke Ingulec koji koriste ruske trupe za snabdevanje, pogođen je nekoliko dana nakon što je onesposobljen i ključni most preko reke Dnjepar, izjavio je ovaj ukrajinski zvaničnik, prenosi Rojters.

"Svaki most je slaba tačka za logističke operacije, a naše oružane snage uspešno ugrožavaju logistiku neprijatelja. Ovo još uvek nije oslobađanje Hersona, ali je ozbiljan korak u tom pravcu", napisao je Sergej Klan na svom Fejsbuk profilu.

U današnjem izveštaju TASS se navodi da je most pogođen sa sedam raketa sistema visoke pokretljivosti (HIMARS) koje je Kijevu isporučio Zapad, ali se ističe da je most i dalje upotrebljiv (za ruske snage).

Rojters navodi da nije mogao nezavisno da potvrdi tvrdnje dve strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: