Završeno čitanje optužnice u procesu Belivuk i Miljković; snajperisti opkolili Specijalni sud VIDEO

Beograd -- U Specijalnom sudu u Beogradu danas je završeno čitanje optužnice u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: ata images
Foto: ata images

Pripadnici ove grupe

Na današnjem pripremnom ročištu pročitana je cela optužnica ispočetka, a sutra treba da počnu uvodna izlaganja odbrane i izjašnjenja optuženih.

Takođe, kako je novinarima rekao advokat Vlada Petrović, on će zajedno sa Gordanom Božilović Petrović zastupati i Miljkovića i Belivuka.

Optužnica je dana čitana ispočetka jer je spojen predmet ostalih pripadnika sa Miljkovićevim.

Na prethodnom suđenju je takođe počelo čitanje optužnice ispočetka, jer je spojen predmet u odnosu na Belivuka, koji je ranije bio razdvojen.

Takođe, predmet u odnosu na Miljkovića je razdvojen, ali ih je sudija na kraju poslednjeg pripremnog ročišta spojila.

Podsetimo, pripadnici te grupe se potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Više marica u pratnji dzipova Žandermerije koja je naoružana snajperskim puškama je oko 13.15 časova stiglo u zgradu Specijalnog suda u Beogradu.

U zgradu Specijalnog suda stigli su i optuženi koji se brane sa slobode Vojislav Ðorđević i Slađana Sekulić sa svojim braniocima.

Došli su advokati Nikola Jokić, Nikola Ristović, Miljana Perendija, Jugoslav Tintor i mnogi drugi koji zastupaju optužene.

Pripremno ročište je počelo 13.juna kada je sudija razdvojila postupak u odnosu na Miljkovića jer se njegov, novi, branilac još nije upoznao sa predmetom i na Belivuka koji se žalio da mu nije dobro nakon čega su vraćeni u pritvor.

Na kraju prethodnog pripremnog ročišta sudija je spojila amiljkovićev predmet sa ostalim, dok je isto uradila i za Belivuka.

Pripremno ročište je prethodno odlagano tri puta.

Sud je nedavno potvrdio novu, drugu po redu, optužnicu protiv pripadnika ove organizovane kriminalne grupe kojom se terete za još dva ubistva - Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu