Četvrtak, 09.06.2022.

10:01

"Rusija pojačava na istoku, pravi prostor za Donjeck"

U najnovijem izvještaju o stanju u Ukrajini britanska obaveštajna služba objavila je da je Rusija poslala još vojnika na istok Ukrajine.

Izvor: B92

Tanjug/ AP Photo/Natacha Pisarenko

Tvrde da ruske jedinice verovatno nemaju dovoljno snage.

Prema britanskim izveštajima borbe se nastavljaju u Severodonjecuu, ali je u poslednjih 48 sati ruske snage su povećale napore da kako bi napredovale južno od Izjuma.

Prema Britancima, Rudija ne napreduje kod Izjuma još od aprila, pošto su ih ukrajinske snage zaustavile, koristeći prednosti poznavanje terena.

"Rusija verovatno pokušava da obnovi svoje snage jer je pretrpela stravične gubitke u napadu na Kijev, i verovatno je da njihove jedinice više nemaju snage", stoji u današnjem izveštaju britanske obaveštajne službe.

Ovakav potez ruske vojske, Britanci objašnjavaju da Rusija verovatno nastoji da povrati napredovanje u ovoj oblasti kako bi izvršila dalji pritisak na Severodonjeck i tako stvorila šansu da napreduje dublje u Donjecku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: