Društvo 0

18.05.2024.

8:15

Radovi u toku: Rekonstruiše se zgrada Doma sindikata

U toku su radovi na delu rekonstrukcije zgrade Doma sindikata u Kruševcu. Trenutno se radi zamena postojeće i dotrajale stolarije, a kasnije sledi i uređenje spoljne fasade, istakao je direktor Javnog preduzeća "Poslovni centar" Kruševac Miloš Milošević.

Izvor: RTK

Radovi u toku: Rekonstruiše se zgrada Doma sindikata
Shutterstock/Lisa-S

Podeli:

Zamenu stolarije, koja osim visoke zaštite ima i najsavremeniji estetski izgled izvodi preduzeće "Kruševac staklo", a sledi uređivanja spoljne fasade i to će se raditi u etapama.

Radovima je  prethodila  obimna priprema, od projektne i druge dokumentacije, konsutacija svih relevantnih službi, koji je finansiralo Javno preduzeće "Poslovni centar" uzimajući u obzir da je zgrada Doma sindikata objekat koji je pod zaštitom, dodao je Milošević.

Vrednost investicije je nešto više od 50 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena delom iz Ministarsva za zaštitu životne sredine, kroz program energetske efikasnosti objekata, delom iz budžeta Grada Kruševca.

Zgrada Doma sindikata u Kruševcu nalazi se na glavnom gradskom trgu, ima oko 7.500 hiljada kvadrata, a poslovni prostor koriste brojna javna i privatna preduzeća, Narodna biblioteka, medijske kuće, pa je samim tim frekfencija ljudi koji su svakodnevno u ovom prostoru velika.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: