"Članovi administracije beže – gubi se poverenje u Bajdena"

Tim administracije američkog predsednika Džoa Bajdena u Beloj kući se ubrzano osipa, saopštila je Marija Zaharova.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2022.

20:31

Foto: Profimedia

"Svi beže. Prema pisanju američkih medija, počeo je odliv visokih zvaničnika iz Bele kuće. Razlog koji navode američki eksperti je negativno raspoloženje usled nepoverenja u administraciju i Bajdena lično", ističe Zaharova.

Kako je ukazala, kod autora antiruskih sankcija, zamenika pomoćnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Dalipa Singa javila se "iznenadna želja za odmorom".

"I, kako se ispostavilo, mnogi su se tamo umorili za godinu dana. Prema navodima američkih medija, u penziju odlazi Bajdenov savetnik za odnose sa javnošću Sedrik Ričmond, a planira da ode i Bajdenova savetnica za klimu Đina Makarti, zamenik direktora za komunikacije Bele kuće P. Tabor, šef kabineta Bajdenovog specijalnog predstavnika za klimu D. Feldman", napisala je Zaharova.

Prema njenim rečima, američki mediji takođe pišu da specijalni izaslanik SAD za klimatske promene Džon Keri razmišlja "da li da napusti ovaj brod do kraja godine".

"Šta se dešava u redovima potpredsednice SAD Kamale Haris – ne želim ni da pišem. Tamo već masovno odlaze. Šefovi kabineta, pres-služba slediće primer desetina ključnih službenika koji su već otišli", konstatovala je Zaharova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: