Otkriven "mesar iz Buče" - u toku je lov na njega? VIDEO

Zapadni mediji objavili su da je ruski potpukovnik Azatbek Omurbekov, komandant 64, "mesar iz Buče" i da je dobio blagoslov Ruske pravoslavne crkve.

Izvor: B92

Sreda, 06.04.2022.

08:15

Otkriven
Tanjug/AP Photo/Rodrigo Abd, File

Prema pisanju Dejli mejla, ruski komandant nazvan je "mesar iz Buče", nakon što je optužen da je počinio ratne zločine protiv Ukrajine. Blagoslov Ruske pravoslavne crkve, navodno je dobio krajem prošle godine.

Omurbekov je komandant 64. odvojene motorizovane brigade uključene u okupaciju Buče, grada na periferiji ukrajinske prestonice Kijeva, koji su snage Kremlja okupirale do njihovog povlačenja prošle nedelje.

Kako prenosi Telegraf, u toku je lov na "mesara", a sumnjiče ga za masovne zločine nad civilima u Buči. Njega su identifikovale ukrajinske obaveštajne službe u saradnji s Informnapalmom, volonterskom inicijativom koja prati aktivnosti ruske vojske i specijalnih službi.

Navodno su ruske trupe pod njegovim zapovedništvom ubijale civile po kućama, a bilo je izveštaja i o silovanjima žena i dece. Nakon povlačenja ruskih trupa otkrivene su brojne masovne grobnice, kao i beživotna tela na otvorenom, među kojima je bilo potpuno golih žena, s rukama vezanima na leđima, prenosili su prethodnih dana zapadni mediji.

Rusija je odlučno demantovala da su njene trupe počinile ove stravične zločine u Buči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: