"Zabavljaju se, ali neće da grizu"; Ruse ne brine plan Litvanije da blokira Kalinjingrad

Zabrana Vilnjusa na tranzit robe u Kalinjingradsku oblast pogodiće pre svega Litvaniju, a ne Rusiju, kaže viceadmiral Pjotr Svjatašov.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2022.

07:00

Foto: Profimedia

Ranije je ministarka unutrašnjih poslova Litvanije Agne Bilotaite rekla da Vilnjus čeka odluku Evropske unije o mogućoj zabrani tranzita robe preko Litvanije u Kalinjingradsku oblast.

Svjatašov, bivši načelnik štaba Crnomorske flote Ratne mornarice Rusije, kaže da "Kalinjingradskoj oblasti možemo da obezbedimo i transportnu avijaciju i more".

"Neka se zabavljaju pretvaranje da hoće da ujedaju, ali neće da grizu, ma koliko bi to Litvanci voleli. Civilna avijacija već leti, naši brodovi će isporučivati i teret, tako da neće biti komplikacija", rekao je Svjatašov.

Prema njegovom mišljenju, odgovor Rusije biće mnogo osetljiviji za malu baltičku državu.

"Oni samo sebi stvaraju probleme. E sad, ako im napravimo blokadu... Jednostavno su zaboravili da ih je Rusija spasila od fašističkog jarma, ali Zemlja se vrti i istorija se vraća. Ne daj Bože, ne u našem sećanju", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: