Utorak, 25.01.2022.

11:50

Policajca koštalo gubitka posla 18 minuta video-materijala protiv korona-mera

Austrija, osim što je uvela obaveznu vakcinaciju, oštro se obračunava i sa neistomišljenicima po pitanju mera za zaustavljanje korone koje sprovodi.

Izvor: Tanjug

Policajca koštalo gubitka posla 18 minuta video-materijala protiv korona-mera
Tanjug/ AP Photo/Lisa Leutne

Pukovnik austrijske policije koji radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova Manfred Šajnast oštro je kritikovao austrijsku vladu zbog uvođenja obavezne vakcinacije, nakon čega je pokrenut disciplinski postupak.

Visoki oficir policije objavio je video-snimak na društvenim mrežama u kojem kritikuje vladu i mere za sprečavanje korone.

Tih 18 minuta video-materijala mogli bi značiti kraj karijere pukovnika policije koji je godinama bio jedan od šefova policije u Salcburgu.

On u video-snimku tvrdi da je policajcima postalo nemoguće da iznose svoje stavove i da ne budu suočeni sa teškim posledicama.

Mnogi, kaže, zbog toga, ćute, pa smatra i da je vakcina protiv koronavirusa pogrešan put iz pandemije.

On tvrdi da vakcina ne štiti i da nijedna stopa vakcinacije neće iskoreniti virus.

Takođe, ističe da nevakcinisani nisu izazvali niti produžili pandemiju.

Šajnast je rekao da je već u dva navrata učestvovao na demonstracijama protiv mera za sprečavanje korone u Beču i da želi od policije veću zaštitu za mirne demonstrante.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da su upoznati sa video-snimkom i da se trenutno analiziraju moguće disciplinske posledice.

Istovremeno navode da je više od 85 odsto policajaca vakcinisano protiv koronavirusa.

Inače pukovnik Šajnast nije prvi put privukao pažnju javnosti.

Protiv njega je 2018. pokrenuta istraga zbog mobinga i zloupotrebe službenog položaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: