"Uznemirujuće primirje - stvari čini još napetijim"

U Cetinju je danas potpuno mirno, iako se u centru i dalje oseća miris suzavca kojim su natopljene okolne zgrade.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.09.2021.

17:00

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Na popločanom prostoru se vide crni tragovi na mestima gde su patrone suzavca udarale u pločnik i eksplodirale šok bombe, pišu Novosti.

Jutarnji list opisuje kao "uznemirujuće primirje". Medij navodi da je svaka strana pokazala je mišiće i snagu te da je spremna ići do kraja u odbrani svojih interesa, što celu stvar čini još napetijom.

Ulicama se šetaju ruski turisti, koji su došli da obiđu Cetinjski manastir, dok lokalno stanovništvo sedi u kafićima, koji su danas poluprazni, za razliku od prethodnih dana kada su ih okupirale "komite".
Foto: Profimedia
Kako su reporterima rekli ljudi iz crnogorske prestonice, oni koji su pravili haos prethodnih dana zbog ustoličenja mitropolita Joanikija došli su uglavnom iz drugih gradova.

Policajci koji se i dalje, u manjem broju nego juče, nalaze u gradu, ne očekuju haos i scene kakve su viđene juče u Cetinju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: