Ponedeljak, 26.07.2021.

10:21

Stigao poziv: Spremimo se za rat na jesen

Kijev treba da se spremi da na jesen oslobodi teritoriju Donbasa.

Izvor: Sputnjik

Stigao poziv: Spremimo se za rat na jesen
Foto: EPA-EFE / DAVE MUSTAINE

Saopštio je televiziji "Obozrevatelj" bivši zamenik ministra za pitanja privremeno okupiranih teritorija Ukrajine Kirij Grimčak.

"Želeo bih da se to desi političko-diplomatskim putem, ali vojsku treba spremati za potencijalnu upotrebu oružja za oslobođenje svoje teritorije", rekao je Grimčak. Po njegovim rečima, učešće Rusa koji žive u Donbasu na izborima za Državnu dumu govori o navodnoj nameri Moskve da "prisajedini" ovu teritoriju. Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio da posedovanje oba pasoša, i ruskog i ukrajinskog, ne smeta stanovnicima Donbasa da učestvuju na izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: