Utorak, 08.06.2021.

09:29

Kim Džong Un zakazao sastanak na partijskom vrhu

Severnokorejski lider Kim Džong Un zakazao je sastanak sa vrhom Radničke partije na kojem će se razmatrati dosadašnji ekonomski rezultati u 2021. godini.

Izvor: Tanjug

Kim Džong Un zakazao sastanak na partijskom vrhu
EPA-EFE/KCNA

Takođe, jedna od tema će biti kako poboljšati privredu u drugoj polovini ove godine, navodi se u današnjem izveštaju državne novinske agencije KCNA.

Kimtraži veću ulogu u vladi u nameri da podigne severnokorejsku ekonomiju unazađenu kako međunarodnim sankcijama zbog vojnog nuklearnog programa, tako i strogim zatvaranjem granica tokom pandemije korona virusa.

U Severnoj Koreji zvanično nije bilo potvrđenih slučajeva kovid-19, ali se u Južnoj Koreji smatra da je širenje virusa bilo moguće s obzirom da je Severna Koreja imala trgovinsku razmenu sa Kinom i direktne kontakte sa njenim građanima pre nego što je zatvorila svoje granice početkom prošle godine.

Kim je pozvao zvaničnike komunističke partije na novi "naporan marš" rada i odricanja, povezavši sadašnju ekonomsku krizu sa periodom tokom 1990-tih kada su u Severnoj Koreji vladali glad i beda.

Kim je obelodanio plan koji bi trebalo da donese "opipljive promene koje bi stabilizovale državnu ekonomiju i život ljudi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: