Napali selo, ubili 100 ljudi, spalili kuće FOTO

Naoružani napadači ubili su 100 civila u napadu na jedno selo na severu Burkine Faso, saopštila je vlada te afričke zemlje.

Izvor: B92, Beta

Subota, 05.06.2021.

13:14

Napali selo, ubili 100 ljudi, spalili kuće FOTO

Napadači su izveli napad tokom protekle noći i pobili stanovnike sela Solhan, a njihove domove spalili, dodaje se u saopštenju, preneo je Rojters.

Vlada je napadače označila kao teroriste. Druge pojedinosti za sada nisu navedene.

Ranije danas je objavljeno da vojska sprovodi operaciju čišćenja terena da pronađe napadače, rekao je bezbednosni izvor.

Napadači su sa sobom odneli razne stvari koje pripadaju meštanima kao što su motocikli, stoka.

Vojnim snagama u Burkini Faso pomaže grupa Volonteri za odbranu otadžbine. Oni su formirani u decembru 2019. i uz oružane snage deluju u misijama nadzora, informisanja i zaštite posle obuke od 14 dana. Oni se takođe često bore zajedno sa vojskom.

Napad na mesto Tadarjat dogodio se dve nedelje posle druga dva napada u istoj zoni kada su ubijene četiri osobe.

Od 5. maja i ponovnog jačanja ekstremističkih napada oružane snage Burkine Fasu pokrenule su veliku operaciju u severnoj oblasti i u Sahelu. Iako se organizuju brojne aktivnosti one ne uspevaju da zaustave spiralu nasilja. U nasilju je od 2015. godine umrlo više od 1.300 ljudi a više od milion je raseljeno bežeći iz zona gde ono vlada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: