Krivokapić: Ispravićemo nepravde

Usvajanje izmena zakona o državnom tužilaštvu je znak da Crna Gora kreće putem promena u okviru vladavine prava, kazao je Zdravko Krivokapić.

Izvor: B92

Sreda, 12.05.2021.

23:33

Krivokapić: Ispravićemo nepravde
EPA/BORIS PEJOVIC

"One će dovesti do toga da se isprave brojne nepravde, da se iz fioka izvuku krivične prijave koje su do sada čuvale one koji su činili mnogobrojna nepočinstva, a to je omogućeno time što se menja struktura Tužilačkog saveta i omogućava drugima koji se nalaze izvan ovog sistema da uzmu pravdu u svoje ruke", kazao je Krivokapić, prenela je RTCG.

Pravda će, istakao je on, biti dostupna i ona, kako je dodao, nikada ne zastareva.

"Ono što treba reći je da je na osnovu naše permanente komunikacije sa Venecijanskom komisijom napokon uspostavljeno potrebno jedinstvo Skupštine i Vlade. To je mera za sve buduće aktivnosti, jer jedino zajedno Vlada i Skupština mogu da pobede", zaključio je Krivopkapić koji boravi u zvaničnoj poseti Grčkoj.

Skupština Crne Gore usvojila je danas izmene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu. Za izmene tog zakona glasalo je 41 poslanik vlasti. U vreme glasanja u Skupštini nije bilo poslanika opozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: