Nova vest
Tenis 2

26.4.2024.

15:45

Ivanišević o tome šta je "problem" sa Novakom VIDEO

Bivši trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, govorio je o životu nakon što je saradnja sa najboljim teniserom sveta završena.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Profimedia

Njih dvojica su radili zajedno pet godina, tokom kojih je bilo dosta stresa, kojeg sada nema uopšte.

"Bez stresa, fino, opušteno, tu smo danas na ovoj plemenitoj akciji i fondaciji UNIQA osiguranja. Nije meni nešto bilo stresno. Bio sam trener najboljeg tenisera na svetu, jednog od najvećih sportista svih vremena. Ko ne zna da se nosi sa stresom i takvim stvarima, onda ne treba ni da radi taj posao", rekao je Ivanišević.

Novak je u ponedeljak dobio Laureus nagradu za najboljeg sportistu sveta.

"Bio sam čak i pozvan, ali nažalost nisam mogao. Imao sam neodložnu stvar, žao mi je. Ta 2023. posebna je godina. Možda najbolja godina u istoriji tenisa. Jedan poen da osvoji sva četiri Grend slema. Fascinantna godina, drago mi je da sam bio deo toga".

Iz Zagreba, za B92.sport

Dejana Popović

Ivanišević učestvuje na događaju, u organizaciji UNIQA osiguranja, koje podržava mlade talente, poput naše teniserke Lune Vujović.

"Polako. Nemam nikakav plan, imam  plan da se odmaram do septembra. Onda kad dođe septembar, kad se sve slegne, smiri, onda ću videti šta i kako. Luna je deo ovog projekta, uvek sam tu za savet. Pred Lunom je velika karijera. Neće joj biti lako. Imala je Anu Ivanović i Jelenu Janković, koje su bile broj jedan, ali može osvojiti više Grend slemova".

DP/B92.sport

Govorio je i o akciji fondacije UNIQA.

"Ja sam ambasador UNIQA  još od prošle godine. Ova fondacija za pomoć mladima je jako važna. Ima puno talentovanih mladih ljudi. Bilo u sportu, kulturi, muzici, koje nemaju šansu da se pokažu. Ova fondacija će pomoći, da ih poguramo malo. Svaka pomoć će im dobro doći".

Osvrnuo se još jednom na rastanak sa Novakom.

"Lepo je bilo. Seli smo na lepo mestu u Indijan Velsu, popričali smo lepo. Teških pet godina naše saradnje. Sve što se zbivalo. Svakakvih gluposti, korona. Drago mi je što sam išao u Ameriku i što smo razgovarali. Puno je stvari koje smo želeli da kažemo jedan drugom. Rastali smo se kao prijatelji, uvek ćemo biti prijatelji. Prošli smo puno toga".

Novak ove sezone još uvek čeka na titulu.

"Vi volite te alarme da palite, oni se pale kada je neka oluja. Nije 2022. godine uzeo do Rima, pa se ništa nije dogodilo. Čim ne osvoji. Problem je što je Novak navikao sve da osvaja turnire, čim je polufinale ili finale, bude ajme majko, katastrofa. Ništa se ne događa. Australijan open odigra jedan loš meč protiv momka koji je u vrhunskoj formi (Sinera) i izgubi meč. Nema alarma. Videli smo u Monte Karlu da je sve bolji i bolji, cilj se zna. Rolan Garos, Vimlbdon, Olimpijske igre i za to će biti spreman."

Upitan je i o Rafaelu Nadalu, koji pokušava da se vrati na stari nivo.

"Nekako ide ka tome, faliće. Sva energija u tom čoveku je fascinantna. Koliko se on bori, da proba da igra Pariz. Ako uspe da bude spreman, biće jako neugodan protivnik. Neće biti nosilac, može protiv svakog da igra prvo kolo. Niko ne želi sa Nadalom da igra u tri dobijena seta. Ja mu želim da igram još igra, evo otišao je Federer, evo i on lagano, ali dinosaurus Novak se drži. Kada pogledaš kako se on hrani i brine o svom telu, nikakvih povreda nije imao. Može da gura još dve-tri godine. Samo je važno dal ima motivaciju za to ili ne."

Izvor: B92.sport

Deluje da će Karlos Alkaras i Janik Siner, nakon odlaska Novaka, dominirati svetskim tenisom.

"Kada kreneš da brojiš do 24, malo ti se jezik zapetlja. To su nestvarne brojke i još nije kraj. Imamo dva tenisera koja su pet-šest koraka ispred svih. To su Siner i Alkaras. Ja zovem to velika četvorka. Siner, Alkaras, Medvedev i Novak. Kad Novak ode, tu su Siner i Alkaras ubedljivo. Ima mladih tenisera, ali nisu konstantni. Ova dvojica su budućnost."

Ivanišević će nakon odmora odlučiti šta će dalje.

"Bilo je već pet ponuda, četiri ATP i jedna WTA, ali sam se pristojno zahvalio i da se čujemo u septembru."

Na kraju, Ivanišević je izrazio želju da radi sa nekim mlađim igračem.

"Nema profila. Voleo bih da bude neka mlađa osoba da krenemo od početka i da probamo nešto da napravimo. To su moje želje, a šta će biti od toga videćemo. Gotovi teniseri me više ne zanimaju. Osvojio sam sve što se u tenisu može osvojiti i nemam više motiva", kazao je Ivanišević.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu