"Kosovska vlada troma i kilava"

Poznavaoci prilika na tzv. Kosovu ističu da nova vlada u prvih mesec dana nije pokazala očekivanu dinamiku rada, iako je Kurti najavio korenite promene.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Ilistracija/ EPA/ KUSHTRIM TERNAVA
Ilistracija/ EPA/ KUSHTRIM TERNAVA

Politički analitičar Beljulj Bećaj u izjavi za Kosovo onlajn kaže da je najavljena borba protiv pandemije, odnosno nabavka vakcina koju građani Kosova željno iščekuju, još uvek na nezadovoljavajućem nivou.

“Vlada Kurti 2 je opreznija, ali po pitanju onoga što je suština i urgentnog karaktera pronalaženje vakcina je troma i kilava i ne mislim da je u ofanzivi koja je potrebna u ovoj situaciji”, navodi Bećaj.

On dodaje da je očigledna promena premijera Kurtija, koji je zasigurno naučio lekciju od prošlog puta i da je utvrdio greške koje neće ponoviti u novom mandatu.

“Ide u pravcu konsolidacije, jer bez nje ne može doneti značajne odluke, to je pouka iz Vlade Kurti 1”, ističe Bećaj.

I politički analitičar Driton Tafalari kaže da bi Vlada trebalo više da se usmeri na pandemiju, jer su u kampanji mnogo pričali o tome, a sada kada su došli na vlast, nedovoljno pažnje posvećuju tom pitanju.

“Treba više da se fokusiraju na pandemiju i vakcinaciju, Kosovo je trenutno poslednja zemlja u Evropi po broju vakcinisanog stanovništva i mislim da bi to trebao biti prioritet Vlade”, ističe Tafalari.

Prema njegovom mišljenju, drugi propust nove vlade je kašnjenje upravnog programa.

“Mislim da je to greška, ekipe rade na njemu i pošto je prošlo dosta vremena, očekujem da će barem biti kvalitetan program”, zaključuje Tafalari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu