Mediji: Ako Priština krene, pet zemalja je spremno

Beograd -- Srbija ima čvrste garancije pet zemalja da su spremne da povuku priznanje nezavisnosti Kosova, pišu beogradski mediji.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE Kushtrim Ternava
EPA-EFE Kushtrim Ternava

Ukoliko Priština bude prekršila sporazum po kom treba da se uzdržava od kandidatura za prijem u međunarodne organizacije, Beograd će od tih država zatražiti da aktiviraju proces povlačenja priznanja, prenele su Večernje novosti pozivajući se na izvore u Vladi Srbije.

List je podsetio da su se Vašingtonskim sporazumom iz septembra prošle godine Beograd i Priština obavezali na jednogodišnji moratorijum na kampanju za povlačenje priznanja, odnosno na podnošenje zahteva za prijem u neku od međunarodnih organizacija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da "ima informacije" da Albanci hoće da učlane Kosovo u Konferenciju međunarodnih sudova, navodeći da će u slučaju da se to desi, Srbija biti "primorana da na to odgovori onako kako to ozbiljna i odgovorna država čini".

"A odgovor im se nimalo neće dopasti. Ne verujem da će se radovati novim povlačenjima priznanja, a ja sada mogu da im kažem da će ih biti", kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu