Inspektori upali u Dom zdravlja u Štrpcu, tražili vakcine

Inspekcija prištinskog Ministarstva zdravlja, praćena pripadnicima policije, upala je danas u Dom zdravlja u Štrpcu.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/MARKO DJOKOVIC
EPA/MARKO DJOKOVIC

Oni su tražili vakcine protiv kovida 19, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju (KiM) Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da je izvršen pretres na odeljenju za vakcinacije, u kovid-ambulanti i odeljenju hirurgije, što je izazvalo uznemirenost radnika Doma zdravlja.

Inspektori su sačinili zapisnik u kome stoji da nisu pronašli vakcine, a direktor Doma zdravlja je upozoren da je posedovanje, kako je u zapisniku navedeno, "nelegalno nabavljenih vakcina", krivično delo.

Kancelarija za KIM ocenjuje da ne postoji administrativni ili politički izgovor kojim se može pravdati antihumano ponašanje Prištine, posebno ako se uzme u obzir da ovo nije prvi pokušaj sprečavanja adekvatne i pravovremene zaštite i lečenja pripadnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Kancelarija za KiM i Srbija su tokom čitave epidemije preduzimali nediskriminatorske mere u cilju zaštite zdravlja i života ljudi, ne praveći nikakve razlike po nacionalnoj ili verskoj osnovi, i to je jedini ispravan i civilizovan način u suočavanju sa zajedničkom pretnjom", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Kancelarija za KiM svim raspoloživim kanalima obavestiti nadležne međunarodne instance o anticivilizacijskom postupanju Prištine, jer politički interesi i razlozi ne mogu i ne smeju biti prepreka ostvarivanju osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Navodi se takođe da u okviru masovne vakcinacije protiv kovida 19, koja se sprovodi u Srbiji, pravo na vakcinu ostvaruju i naši građani koji žive na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 74 idi na stranu