Počela vakcinacija prvih 1.000 građana, "Nisam imao nikakvu dilemu" FOTO

Vakcinacija prvih 1.000 građana, starijih od 75 godina, koji su se prijavili preko portala eUprava, počela je danas u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC /bs
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC /bs

U Domu zdravlja Novi Beograd, među prvima je vakcinu primio i 91-godišnji Vladislav Jeftić, koji se, kaže, prijavio već prvog dana. On je primio Fajzerovu vakcinu, ali, kako je dodao, nije birao, jer mu je svejedno koju će vakcinu primiti.

"Nisam imao dilemu kada sam se prijavio. Ovo je najbolji način da se čovek zaštiti. Zaštita će biti puna posle 15 do 20 dana kada bude revakcinacija", rekao je Jeftić.

Prvog dana kada je počela prijava za vakcinaciju preko eUprave (11. januara) sin ga je prijavio za vakcinaciju i juče je stigao telefonski poziv iz Doma zdravlja Novi Beograd da dođe jutros da se vakciniše.

Danas u 10 sati počela je vakcinacija protiv koronavirusa u domovima zdravlja na Voždovcu, Vračaru, Zemunu, Zvezdari, Savskom vencu, Starom gradu, Paliluli, Novom Beogradu, Čukarici i Rakovici.

Vakcinacija građana starijih od 75 godina koji su se prijavili preko eUprave nastavlja se i sutra širom Srbije.

"Sutra se nastavlja vakcinacija u ostalim gradovima u Srbiji"

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC /bs
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC /bs

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefoski kaže da su edukovani timovi za aplikovanje vakcine, a da su najstariji sugrađani danas pozivani u različitom vremenskom periodu kako se ne bi stvarala gužva.

Procedura je takva da svakog kandidata pre vakcinacije pregleda lekar opšte prakse.

"Sutra se nastavlja vakcinacija u ostalim gradovima u Srbiji - Novi Sad, Niš, Čačak...gde će se na određenim punktovima obavljati imunizacija. Vakcina ide po određenom planu i daje se u kontinuitetu", rekao je Stefoski.

On je naveo da cepiva ima dovoljno i da stiže periodično onako kako je planirano.

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC /bs
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC /bs

Vakcinu je primio i Miodrag Stanojković (89). Kaže da se nakon imunizacije oseća dobro, da nije birao vakcinu i da bi primio svaku koja je odobrena.

"Nisam imao nikakvu dilemu da li da se prijavim za vakcinaciju", rekao je on i dodao da vreme uglavnom provodi u kući, te da se raduje što će uskoro moći da se druži.

Miloradu Mićoviću (86) elektronski formular preko eUprave popunila je unuka, te kaže da je zahvaljujući njoj danas mogao da se vakciniše. Nije birao vakcinu i primio bi svaku koja je na raspolaganju.

"Žao mi je što i supruga koja je tri godine mlađa od mene nije danas pozvana na vakcinaciju", naveo je Milorad.

Tokom epidemije koronavirusa vreme uglavnom provodi u kući, ali ima baštu pa mu je to pomoglo da lakše "pregura" period kada nije mogao da se druži sa prijateljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu