Plava hala u Atenici ponovo čeka kovid pacijente FOTO

Kapaciteti Opšte bolnice u Čačku popunjeni su preko devedeset odsto, pa je od danas za kovid pacijente spremna i privremena bolnica Plava hala u Atenici.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Pročitajte još:


Situacija u Srbiji preteća; Zasedaju Krizni štabovi, promene u Beogradu

Spremno je 100 postelja, a svi koji budu bili tu smešteni imaće istu negu kao pacijenti koji se leče u bolnici.

"Poslednjih dana intenzivno smo radili na opremanju Plave hale i biće primljeni prvi pacijenti. Imamo 48 boca sa kiseonikom, a u narednih dana očekuje sa dobijemo još 100. Privremena bolnica biće podeljena na muški i ženski deo, a zbog razvoda kiseonika broj postelja po odeljenjima smanjen je sa devet na sedam", rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Prema rečima direkora Opšte bolnice u Čačku, dr Miroslava Sretenovića, učinjeno je sve da nova zgrade ove ustanove ne pređe u kovid režim, zbog ostalih pacijenata.

" Primorani smo da ponovo otvorimo privremenu bolnicu u Plavoj hali u Atenici, u koju će biti smešteni pacijenti koji su pregurali najteže dane, ali još uvek nisu za otpuštanje kući. Dodatno osoblje nemamo, već će još veći pritisak biti stavljen na već zaposlene medicinske radnike. Situacija je izuzetno ozbiljna i teška“, izjavio je dr Sretenović.

Foto: RINA
Foto: RINA

Foto: RINA
Foto: RINA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 209 idi na stranu