Nemački ambasador: Naši srpski prijatelji pucaju sebi u nogu

Ambasador Nemačke u UN kritikovao je u današnjem obraćanju pred Savetom bezbednosti UN srpskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Kako kaže, čini mu se da je njegov govor "kopiranje ranijih intervencija", a povodom politike povlačenja priznanja nezavisnosti tzv. Kosova, rekao je da "naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu".

"Iznenađen sam ovom politikom pokušaja povlačenja priznanja. Naši srpski prijatelji pucaju sami sebi u nogu, jer ako žele da se pridruže EU, treba da rade na priznanju i priznaju i sami (Kosovo)", rekao je nemački ambasador.

On je dodao da mu govor Dačića izgleda kao "kopi pejst" (copy paste) ranijih njegovih intervencija.

Nemački diplomata je rekao da predstavnici Srbije mnogo govore o zločinima Albanaca, a da se, kako tvrdi, nikada ne čuje o zločinima koji su počinjeni nad Albancima 1998. i 1999. godine, kao što su, kako tvrdi, etnička čišćenja i masovna deportacija.

On je zamerio i ruskom ambasadoru, kao predsedavajućem, da nije dozvolio prištinskoj predstavnici da završi obraćanje i kritikovao ga da nije dozvolio da se Savetu bezbednosti obrati i specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak.

Nemački ambasador je rekao da prištinska predstavnica nije završila svoje obraćanje.

"Dajte joj šansu da završi", rekao je on, na šta je ruski ambasador odgovorio da nije shvatio da ona nije završila i da je izgleda bio zamrznut ekran.

Nakon što je nemački ambasador završio obraćanje, predstavnica Prištine se ponovo obratila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 647 idi na stranu