Vučić: Gde god se pojavimo - smetamo. Super, sami ćemo VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je intervju agenciji Rojters, koji je okarakterisao kao važan.

Izvor: B92
Podeli

Predsednik Srbije govorio je o SAD, Kosovu i Metohiji i odnosu sa SAD.

"Kada vodite politiku koju mora da vodi Srbija imajući u vidu situacju oko KiM, svemogućih pritisaka sa kojim se suočavamo sa svih strana. Kada imate takvu situaciju u maloj zemlji na geografskom raskršću onda morate da vodite politiku mira i stabilnosti i da gledate da se ne zamerate, a kada se zamerate da se svima zamerate podjednako", poručio je Vučić.

Kaže da srpski i jevrejski narod dele istu sudbinu.

"Imamo iskreno prijateljski odnos prema jevrejskom narodu, kao i prema Palestincima. Taj odnos ćemo nastaviti", poručio je.

Kako kaže, srdačno je primljen u Vašingtonu.

"Imao sam veoma dobar razgovor sa Trampom i verujem da ovo nije poslednji put da sam imao priliku da razgovaram sa predsednikom SAD. Verujem da će on biti prvi predsednik posle Niksona koji će posetiti Srbiju", izjavio je.

Istakao je problem Srbije u pogledu održavanja vojnih vežbi.

"Vojnu neutralnost moramo da štitimo tako što ćemo da ostanemo sami. Gde god da se pojavimo - smetamo. S kim god održimo vežbu smetamo. Ako održimo sa Rusijom i Belorusijom, smetamo Zapadu. Da održimo 'Platinasti vuk', smetamo onima na istoku. Super, sami ćemo da vežbamo", kaže Vučić.

Ističe da je strateški put Srbije onaj ka EU, ali da i van Unije imamo prijatelje kojih se ne stidimo.

"Srbija se nalazi na evropskom putu od koga nijednog sekunda nije odustala. Ali Srbija mora da živi, Srbija ima prijatelja i u SAD, ali ima prijatelje i u Pekingu i u Moskvi", zaključio je.

strana 1 od 92 idi na stranu