Ponedeljak, 21.09.2020.

18:15

Grenel i "14 kauboja iz Prištine"

Izaslanik američkog predsednika Trampa Ričard Grenel podelio na svom nalogu na Tviteru tekst objavljen u "Gazeti ekspres" pod naslovom "14 kauboja u Prištini".

Izvor: Tanjug

Grenel i
EPA/Chris Kleponis / POOL

Kratko je prokomentarisao vest sa: "Da, to je istina".

"Ne jedan, već 14 američkih kauboja stići će danas u naš grad", navodi se u tekstu prištinskog lista i dodaje da su velike šanse da su se Amerikanci pre puta u Prištinu dogovorili da im Ričard Grenel bude "šerif".

Bilo je mnogo skeptika i nekih budala, koji su nakon sporazuma Beograda i Prištine u Beloj kući bili uvereni da američka administracija neće stajati iza sporazuma potpisanog u Ovalnom kabinetu u Beloj kući, verujući da će SAD jednostavno nakon objavljivanja te vesti odustati, ocenjuje "Gazeta ekspres".

Na njihovo veliko iznenađenje, piše list, sada će proširena delegacija Trampove administracije posetiti Prištinu, Srbiju, Grčku i Izrael.

Ono što mi se najviše dopada kod ove posete je kratak period koji će delegacija provesti u svakom gradu - dva sata u Prištini, dva sata u Beogradu, Atini i Tel Avivu, navodi autor.

Kauboji su upravo takvi, njihove posete su kratke, govore oštro i jasno i ne ostavljaju mesta nesporazumima.

Drugim rečima, američki kauboji su suprotnost birokratama u Briselu i Evropi, ocenjuje list.

Američka administracija, za vreme predsednika Trampa, i to nije tajna, bitno se razlikuje od ostalih administracija.

Ali, razlika nije u tome što je ona meka, već u tome što je više američka kada su u pitanju tempo i arogancija, ističe se u listu "Gazeta ekspres".

Poslednje što bismo želeli je da budemo na drugoj strani medalje, navodi autor teksta.

Početkom ove godine, zbog tvrdoglavosti bivšeg premijera Aljbina Kurtija i njegovih prijatelja, bili smo ozbiljno izloženi.

Kurti i njegov krug prijatelja, iako bi on mogao da kaže da je drugačije, ne mrzi Ameriku kao kontinent ili Amerikance kao narod, ali neizmerno mrzi način na koji Vašington vodi politiku.

Prema Kurtijevim standardima, čak i levica u Americi je radikalna desnica, dok za desnicu ne vredi trošiti ni reč, navodi list.

Ideološki animozitet luksuz je za državu sa nuklearnim bombama u svojim hangarima.

Kosovo u svojim hangarima ima rezerve žita za samo nekoliko meseci, zaključuje se u teksti u Gazeti i podseća da su Albanci u Evropi imali najviše koristi od politike kauboja i šerifa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: