Zatvara se bolnica na Novosadskom sajmu

Privremena bolnica na Novosadskom sajmu se zatvara, a do petka iz kovid-sistema izlazi i KBC Zvezdara.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

To je odlučeno na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid-bolnica.

Iz kovid-sistema već su izašli Institut za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica i i nova zgrada KC Niš, koji su dezinfikovani, zaposleni su testirani i počeli su danas da primaju prve pacijente.

Ortopedija Banjica od danas radi operacije onkoloških pacijenata i hitna stanja - prelome, a od sledeće nedelje počeće da operišu pacijente sa liste čekanja.

"Opšta bolnica u Pančevu od četvrtka kreće da radi u punom kapacitetu. Do petka će biti ispražnjena i Gradska bolnica, nakon toga sledi dezinfekcija, testiranje zaposlenih i vraćanje u normalan režim rada", rekao je Lončar novinarima nakon sastanka.

Doneta je i odluka da se zatvori privremena bolnica na Novosadskom sajmu i u naredna dva dana pacijenti koji su negativni na koronavirus biće otpušteni kući, ostali raspoređeni u druge ustanove.

Privremena bolnica na Sajmu u Beogradu nastavlja sa radom.

Trenutno imaju 89 pacijenata, od toga 45 zaraženih je stiglo iz Smedereva.

"Privremena bolnica na Sajmu u Beogradu još ne može da se zatvori, nastaviće da radi. Napravićemo novu organizaciju, pošto će neki zdravstveni radnici koji su radili na Sajmu morati da se vrate u svoje matične kuće - domove zdravlja, institute", naveo je ministar.

Novi "džepovi" u kojima je registrovano više obolelih od koronavirusa su Vranje, Leskovac, Zaječar i Smederevo.

Epidemiolozi Medicinskog fakulteta uradili su još jedan proračun po kome se očekuje da krajem juna bude registrovan poslednji slučaj koronavirusa.

Prof. Tatjana Pekmezović sa Medicinskog fakulteta kaže da je prethodnih dana bilo više zaraženih, ali da to ne menja sliku i da se poslednji registrovan zaražen slučaj očekuje 25. juna.

strana 1 od 201 idi na stranu