Srpski diplomata u Ženevi zaražen koronavirusom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kazao je da je srpski diplomata koji radi pri misiji UN u Ženevi zaražen koronavirusom.

Izvor: B92

Subota, 21.03.2020.

12:08

Srpski diplomata u Ženevi zaražen koronavirusom
Foto: Getty Emanuele Cremaschi Stringer

On je za RTS rekao da spoljna politika u ovim trenucima u celom svetu gotovo da ne postoji, kao i da se ona svodi na borbu protiv koronavirusa.

Dačić je naveo da bi srpski diplomata koji radi u misiji u UN u Ženevi danas trebalo da ide na kontrolu.

"Nadam se, da kucnem u drvo, da je on izlečen", dodao je Dačić.

Istakao je da su sve aktivnosti Ministarstva spoljnih poslova sada usmerene na to da se pomogne našim ljudima koji su inostranstvu, ne samo koji su se zatekli na putovanjima, nego i onima koji su bolesni od koronavirusa.

"Pomoć našim građanima, obezbeđivanje svih tih letova, jer za sve te letove je zatvoren saobraćaj, druga stvar je traženje raznih dozvola za letenje naših aviona kada je reč o kupovini određene robe ili donacijama koje se dobijaju iz trećih zemalja", rekao je Dačić i dodao da to nije tako jednostavno.

Podsetio je da su juče doputovalo 144 državljana Srbije koji su bili u Amsterdamu i Parizu, kao i da se oni nalaze u izolaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: