"Neverovatan istorijski uspeh"

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da je pre 2013. godine pitanje Kosova i Metohije bilo zatvoreno za sve velike sile.

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.02.2020.

19:39

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/ Slobodan Miljevic/ bk

Ona je dodala da je bilo realno nezamislivo da će SAD, Nemačka, Velika Britanija i Francuska danas pozivati na kompromis Beograda i Prištine.

Navodeći da je to "neverovatan istorijski uspeh" Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, premijerka je ocenila da Beograd danas vodi politiku u kojoj je Priština pod međunarodnim pritiskom i gde predstavnici međunarodne zajednice već duže od godinu dana nisu izgovorili floskulu "pozivamo obe strane".

"To je ozbiljan prekid kontinuiteta jedne percepcije. Danas imate jedan ozbiljan Beograd, Vladu Srbije i predsednika Vučića i jednu Prištinu i njihove političke lidere sa kojima ne znaju šta će", kazala je Ana Brnabić odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije.

Dodala je da će se "nažalost" vratiti pritisci velikih sila na Beograd u vezi sa rešavanjem kosovskog pitanja ali i ocenila da je Srbija danas spremna na to i da će postupati proaktivno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: