"Maduro je kukavica"

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido nazvao je predsednika Venecuele Nikolasa Madura kukavicom, jer je njegovog ujaka navodno uhapsio.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty Images/Eva Marie Uzcategui
Getty Images/Eva Marie Uzcategui

Gvaidov ujak, koga nema od utorka, navodno je uhapšen po povratku Gvaida sa međunarodne turneje, na kojoj je tražio podršku stranih lidera.

Huan Hoze Markez, koji je bio sa Gvaidom, po povratku u Venecuelu prošao je normalno aerodromsku kontrolu, ali je navodno zadržan zbog pregleda, napisala je Gvaidova pres služba na Tviteru, prenosi Rojters.

Gvaida su na aerodromu sačekale i pristalice i suparnici Nikolasa Madura i tom prilikom došlo je do guranja i koškanja.

"Zadržao je člana moje porodice, kukavički diktator. Budući da je Maduro kukavica koja ne pokazuje lice, a koja se ne usudjuje da bez obezbedjenja udje na javni trg, on napada moju porodicu", rekao je Gvaido novinarima na trgu ispred Narodne skupštine.

Markezova supruga Romina Botaro koja je došla na trg zajedno sa Gvaidom, rekla je da je njen suprug želeo da bude uz svog nećaka kada se vrati iz inostranstva, kao i da porodica ne zna gde je on.

Po povratku u Venecuelu, Gvaido je rekao i da će se nastaviti pritisak protiv Madurove vlade jer "zemlja krvari i mora da se spasi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 553 idi na stranu