Vučić: Mišel organizuje skup lidera ZB u februaru

Jerusalim -- Predsednik Srbije izjavio da je na svečanoj večeri koju je u Jerusalimu organizovao predsednik Izraela razgovarao i sa predsednikom Evropskog saveta.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG / Kobi Gideon / bb
FOTO TANJUG / Kobi Gideon / bb

Prema njegovim rečima, predsednik ES Šarl Mišel je za februar najavio skup lidera Zapadnog Balkana.

"Očekujem da Mišel uskoro organizuje nekakav skup u februaru, na kojem će se okupiti svi lideri na Zapadnom Balkanu i da nastavimo da razgovaramo", rekao je Vučić za televiziju Pink.

Kaže da je sa njim razgovarao o poziciji Srbije i Crne Gore, koje su zemlje predvodnici u evropskim integracijama na Zapadnom Balkanu.

Vučić je rekao da je tokom večere u čast održavanja Petog svetskog foruma o Holokaustu "Sećanje na Holokaust - borba protiv antisemitizma", razgovarao sa predsednikom i premijerom Izraela, predsednicima Kipra i Grčke, premijerom Češke.

Kako je rekao, večeras će imati bilateralni sastanak sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, a razgovarao je i sa premijerom Benjaminom Netanjahuom, koji je posebno zahvalio zbog isticanja zastave sa Davidovom zvezdom na zgradi Predsedništva Srbije.

Vučić kaže da je razgovarao i sa liderima zemalja u regionu, bugarskim predsednikom Rumenom Radevom, Kolindom Grabar Kitarević, Slovenije Borutom Pahorom, kao i sa predsednikom Portugalije.

Kako kaže, najduže je razgovarao sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

strana 1 od 126 idi na stranu