Vazdušne snage: Locirali smo nešto FOTO

Santijago -- Vazdušne snage Čilea saopštile da su locirale ostatke nečega za šta veruju da su od vojnog transportnog aviona, koji se srušio ove nedelje.

Izvor: Tanjug
Podeli

U čilenskom vojnom transportnom avionu bilo je 38 osoba a letelica je najpre nestala s radara. Nakon što se više sati nije pojavila na radaru zaključak je bio da se srušila jer bi u svakom slučaju avion ostao bez goriva.

Avion je pa u udaljenom delu iznad hladnog mora izmedju Južne Amerike i Antarktika.

Delovi su pronađeni 30 kilometara južno od mesta na kome je avion poslednji put imao kontakt sa kontrolom leta, saopštile su vazdušne snage i dodale da su delovi odneti na analizu kako bi se utvrdilo da li pripadaju avionu Herkules C-130, prenosi Rojters.

Brazilsko Ministarstvo odbrane takođe je izdalo saopštenje u kome je istaklo da je jedan od njegovih brodova pronašao lične stvari i ostatke koji se podudaraju sa avionom i to na 500 kilometara od grada Ušuai u Patagoniji.

Avion, koji je leteo ka bazi na Antarktiku, nestao je u ponedeljak uveče nedugo nakon poletanja, a čileanske vazdušne snage zaključile su da se najverovatnije srušio.
"Nastavićemo potragu i nadamo se boljim rezultatima", izjavio je general vazdušnih snaga Čilea Eduardo Moskeira.

Za sada se ne zna šta je moglo da uzrokuje pad letelice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 572 idi na stranu