Vučević podnosi prijavu protiv dvojice Vučića; Vučić: Neka...; Opozicija ima još predloga

Beograd -- Potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević podneće danas krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića.

Izvor: Tanjug
Podeli
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Kako je ranije objašnjeno, prijave će biti podnete zbog navoda o njihovoj povezanosti sa vlasnikom imanja "Jovanjica" na kome je pronađena marihuana. Vučević će krivičnu prijavu podneti Republičkom javnom tužilaštvu danas u 10 časova, saopštila je SNS.

Vučević je ranije danas izjavio da je sastavljena krivična prijava protiv predsednika i njegovog brata zbog slučaja "Jovanjica" i poručio da će svima u Srbiji biti jasno šta je istina u toj aferi.

"Suština ove krivične prijave je da više niko nema pravnog prostora da ne reaguje, da se krene u postupke u koje treba da se krene, i da svakom u Srbiji bude jasno šta je istina oko "Jovanjice" - da li je istina da neko iz vlasti pomagao i učestvovao u tome, da li ima učešća Aleksandra i Andreja Vučića ili su oni koji su iznosili te stvari lagali i uznemiravali javnost, i verujem da onda moraju da snose konsekvence za takvo ponašanje", rekao je Vučević za RTS.

Vučić: Suština da se vidi ko laže

Predsednik Vučić je u petak najavio da će Vučević u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv njega i njegovog brata i da će ona pokazati građanima kakvi su lažovi oni koji su o tome svašta govorili.

"Trudim se da odgovorim jednom, dva put, ali, nema smisla 500 puta. Morate da prekinete jednom i da pokažete ljudima kakvi su lažovi", objasnio je on sinoć u emisiji "Hit tvit".

Rekao je da je to smisao prijave i da će građani moći da čuju za sedam do 15 dana istinu o svemu. "Evo krivična prijava, pa nas obavestite do kakvog zaključka ste došli", kazao je Vučić.

Opozicija ima još predloga

Međutim, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić smatra da bi Miloš Vučević prijavom, koju je za danas najavio protiv predsednika Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, trebalo da obuhvati i njihovog oca, Anđelka Vučića, i to, kako kaže, za "trgovinu uticajem".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu