Vučić odgovara na pitanja TV Prve: Sve o špijunskoj aferi i izvozu oružja u Ukrajinu

Beograd -- Odmah posle sastanka s predsednikom Severne Makedonije za vesti Prve televizije koje se emituju u okviru "150 minuta" uživo će govoriti predsednik Srbije.

Izvor: B92, prva
Podeli
Tanjug, Zoran Žestić
Tanjug, Zoran Žestić

Predsednika Srbije novinar TV Prve pitaće o aktuelnoj špijunskoj aferi, izvozu našeg oružja u Ukrajinu, predstojećem sastanku s Vladimirom Putinom, malom Šengenu, ali i o drugim važnim temama.

Vučić je sinoć. posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, najavio akcoije protiv obaveštajnih službi čije delovanje protiv Srbije je dokazano.

Podsetimo, sednica Saveta za nacionalnu bezbednost sazvana je u četvrtak nakon što je otkrivena "špijunska afera" u kojoj su glavni akteri ruski obaveštajac i jedan visokopozicionirani službenik Srbije.

Snimci koji su pušteni u javnost nisu delo srpskih obaveštajnih službi. Ipak, prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vojno bezbednosna agencija bila je u potpunosti upoznata sa slučajem.

Predsednik je potvrdio da je na snimku ruski obaveštajac Georgij Kleban i potpukovnik Vojske Srbije označen kao Z.K.

Snimak iz Zemuna od prošle godine nije jedini snimak na kome je potpukovnik akter. Pritisci na Srbiju su, kaže Vučić, intenzivirani sa svih strana i zbog jačanja domaće namenske industrije.

strana 1 od 124 idi na stranu