Severna Koreja odgovorila Trampu

Vlasti u Severnoj Koreji izjavile su da nemaju razlog da omoguće Trampu sastanak "kojim će da se hvali", ako zauzvrat ne dobiju ništa od suštinskog značaja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2019.

11:30

Severna Koreja odgovorila Trampu
Ilustracija: Depositphotos/ donfiore1

Odgovor dolazi kao reakcija na Trampov tvit koji je, reagujući na uvrede Severne Koreje na račun svog političkog rivala Džoa Bajdena, u poruci Kimu na Tviteru napisao da on nije "besan pas" i da je "donekle bolji od toga", a poruku je završio rečima "Vidimo se uskoro".

Savetnik u severnokorejskom ministarstvu spoljnih poslova Kim Kje Gvan naveo je u saopštenju da Vašington mora da odustane od onoga što Pjongjang smatra "neprijateljskom politikom", ukoliko želi da pregovori i dalje žive.

Saopštenje je poslednji poziv Pjongjanga Vašingtonu da učini ustupke pred kraj roka koji je Kim postavio Trampovoj administraciji da ponudi obostrano prihvatljive uslove za nastavak nuklearnih pregovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: