Vučić otkrio šta se krije iza igre sa trovanjem Albanaca

Beograd -- Istraga navodnog trovanja albanskih članova CIK koji su bili u dodiru sa izbornim listićima pristiglih iz centralne Srbije nije okončana.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Tanjug, Dragan Kujundžić
Tanjug, Dragan Kujundžić

Predsednik Aleksandar Vučić objašnjava za Sputnjik postizbornu zaveru koja je u pozadini svega.

On je rekao da je celo zamešateljstvo napravljeno zbog Pacolijeve izborne liste koja je ostala ispod cenzusa, na oko 4,95 procenata podrške.

"Oni sada računaju na uslovne glasove iz inostranstva, iz konzularnih predstavništava, i na glasove koji još nisu prebrojani. Čekaju praktično da im stigne još glasova kako bi Pacoli prešao cenzus. Ali problem im pravi još četiri ili pet hiljada glasova iz centralne Srbije, pošto su oni svi za Srpsku listu i u ukupnom broju smanjuju procenat Pacolijeve liste“, objasnio je Vučić.

"Pošto ne mogu sada da ukradu Albancima glasove, napravili su sve ovo sa trovanjem, pa će kasnije da donesu odluku. Znači, ako Pacoli ne bude imao dovoljno glasova bez tih pet hiljada iz Srbije, onda će da uvaže srpske glasove jer im je svejedno. U suprotnom, ako Pacoli bude mogao da uđe u parlament bez srpskih glasova, onda će reći da je u listićima bio antraks, novičok i ostali otrovi protiv Albanaca", zaključio je on.

Vučić je takođe uveren da je prozreo celu igru. "Verujem da sam među pet ljudi u celoj Jugoistočnoj Evropi koji najbolje poznaju tu izbornu matematiku i kombinatoriku, pa me možda jednog dana neko i kao eksperta angažuje", istakao je on, kroz šalu.

strana 1 od 119 idi na stranu