Svedok akcije ROSU: Vikali su, lupali, još mi odzvanja VIDEO

Kosovski portal Kosovo online objavio svedočenje o jutrošnjoij akciji ROSU u severnoj Kosovskoj Mitrovici. "Još uvek mi odzvanja vika i lupanje".

Izvor: Tanjug, Kosovo online
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Yarr65
Ilustracija: Depositphotos/Yarr65

Desetak policajaca lupalo mi je na vrata, vikali su "otvaraj", od straha nisam mogla ni da pronađem ključ, svedoči o jutrašnjoj akciji specijalaca ROSU u severnoj Kosovskoj Mitrovici Ljiljana Kostić, prva komšinica šefa Operative KPS za sever Kosova Željka Bojića.

- Jedinice ROSU s 25 oklopnih vozila upale na sever Kosova

- Snimak upada ROSU na sever Kosova VIDEO

- Ko su Srbi jutros uhapšeni u akciji ROSU zbog ubistva Ivanovića

- Šta Priština kaže o upadu ROSU na sever KiM

Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije jutros oko šest sati upali su u zgradu u Ulici Lole Ribara u centru Severne Mitrovice, u kojoj sa porodicom živi Željko Bojić, koga su nameravali da uhapse.

Ljiljana Kostić (66), koja živi na istom spratu kao Bojići, vrata do vrata, još je potresena zbog upada policajaca. Ona kaže da su je iz sna probudili lupnjava i galama i povici "Otvaraj vrata!".

"Probudila me je lupnjava, izašla sam na vrata i videla maskirana lica. Bili su to policajci koji su lupali, vikali i udarali. Govorili su: 'Otvaraj vrata', a ja sam odgovorila 'Evo odmah'. Nastavili su da lupaju i viču: 'Otvaraj kad ti kažem'. Ponovila sam da ću odmah otvoriti, samo da uzmem ključ, koji od straha nisam mogla da pronađem", ispričala je Ljiljana za portal Kosovo onlajn.

O tome šta se dalje događalo Ljiljana Kostić kaže: "Kada sam otvorila vrata, jedan policajac mi je rukom pokazao da se vratim nazad i zatvorio mi je vrata. Odmakla sam se i povukla i više nisam prilazila. Bila je velika lomnjava i pucalo je kao da udaraju u moja vrata. Videla sam da ih je bilo sigurno desetak".

Ona je rekla da nije dozvolila svojim ukućanima da izlaze napolje i da su svi zajedno sačekali u drugoj prostoriji dok policajci nisu otišli. Specijalci ROSU provalili su u stan Željka Bojića, o čemu svedoče i razvaljena brava ulaznih vrata i tragovi policijskih čizama na njima.

Portal Kosovo onlajn objavio je i nezvanične informacije da niko od članova porodice Bojić nije bio u stanu kada su došli specijalci, a da je Željkov sin Vasilije uhapšen u mestu Rudare, kod Zvečana.

strana 1 od 119 idi na stranu