Kosovo 0

10.05.2024.

15:54

Uhapšen Srbin na Jarinju; Srpska lista: "Nastavlja se ugnjetavanje"

Srpska lista saopštila je danas da je na administativnom prelazu Jarinje uhapšen Slobodan Miletić, a da niko od članova njegove porodice nije upoznat sa razlozima njegovog hapšenja.

Izvor: Tanjug

Uhapšen Srbin na Jarinju; Srpska lista: "Nastavlja se ugnjetavanje"
EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Podeli:

Kako se navodi, to hapšenje je posledica sistematskog ugnjetavanja srpskog naroda i časnih Srba, a ujedno i poruka međunarodnoj zajednici od strane režima u Prištini, da će nastaviti sa progonom Srba ako ne usliše njegove želje i zahteve. Srpska lista ističe da očekuje reakciju međunarodnih predstavnika i hitno uključivanje Euleksa u ovaj slučaj, kako bi se garantovalo poštovanje prava gospodina Miletića i pretpostavka nevinosti.

"Zahtevamo njegovo puštanje na slobodu i pravo da se od lažnih optužbi brani sa slobode", navodi se u saopštenju.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: