Sreda, 18.09.2019.

12:36

SAD ne daju vize Rohaniju i Zarifu

Predsednik Irana Hasan Rohani i šef diplomatije Mohamad Džavad Zarif možda neće ići na zasedanje Generalne skupštine UN jer im SAD još nisu izdale vize.

Izvor: Beta

SAD ne daju vize Rohaniju i Zarifu
EPA/ Peter Klauzner

To je objavila iranska državna novinska agencija IRNA.

U tekstu IRNA navodi da je Zarif trebalo da otputuje u SAD u petak, a predsednik Rohani je trebalo da dođe u ponedeljak.

Potojala su nagađanja da će se predsednici Irana I SAD sastati na marginama zasedanja, što je kasnije demantovano.

Napad na naftne objekte u Saudijskoj Arabiji dodatno je povećao tenzije jer SAD optužuje Iran da stoje iza napada iako su jemenski pobunjenici Huti preuzeli odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: