Milošu Bikoviću zabranjen ulazak u Ukrajinu

Milošu Bikoviću zabranjen je ulaz u Ukrajinu, i to zbog navodnog ugrožavanja nacionalne bezbednosti, objavio je srpski glumac na svom nalogu na Tviteru.

Izvor: B92, RTS

Četvrtak, 22.08.2019.

09:45

Milošu Bikoviću zabranjen ulazak u Ukrajinu
Screenshot/B92

Biković je još na toj društvenoj mreži napisao i da "glumi nekad bolje nekad gore ali ne baš tako da je ugrožena bezbednost nacije", preneo je Sputnjik.

Podsetimo, Biković je poslednjih godina angažovan u Rusiji u kojoj snima filmove i serije.

Ukrajina je do sada, kako podseća RTS, do sada zabranila ulazak u zemlju i francuskom glumcu Žerardu Depardjeu, koji ima i rusko državljanstvo, glumcu Stivenu Sigalu i pevaču Fredu Darstu. Rusija i Ukrajina su u svojevrsnom otvorenom sukobu još od ruske aneksije ukrajinskog poluostrva Krim. Ukrajina želi da joj bude vraćen Krim, koji i dalje većina zemalja prepoznaje kao teritoriju Ukrajine. Rusija kaže da je to pitanje završeno zauvek i da je referendum održan 2014. godine, nakon što su ruske snage osigurale poluostrvo, pokazao da stanovništvo poluostrva želi da budu deo Rusije.

Rusija je uložila velike napore da pokuša da integriše Krim i smanji njegovu zavisnost od Ukrajine, uključujući izgradnju gigantskog mosta koji povezuje poluostrvo sa južnom Rusijom. Ali sankcije Zapada koje za cilj imaju kažnjavanje Moskve zbog pripajanja Krima, pomogle se da se poluostrvo izoluje, podižući cene i usporavajući razvoj, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: