"Crna Gora nikada svoju istoriju i kulturu nije baštinila na Svetosavlju i Nemanjićima"

Direktor crnogorske Uprave policije Veselin Veljović izjavio je da Crna Gora nikada svoju istoriju i kulturu nije baštinila na Svetosavlju.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.07.2019.

14:48

Ilustracija: Depositephotos/Mehaniq

On je to rekao na konferenciji za novinare, odgovarajuci na pitanje da li protesti zbog Zakona o slobodi veroispovijesti mogu da naruše javni red i mir, prenosi CdM.

"Crna Gora nikada u svom trajanju i postojanju nije zasnivala svoje istorijsko trajanje i postojanje na kultu Nemanjića i na kultu Svetosavlja. Tako da mislim da će se u okviru toga i u budućem periodu naći održiva rešenja, koja će značiti bolju budućnost naših gradjana i naše države", rekao je Veljović.

On je dodao i da će policija preduzeti sve radnje koje su zakonom propisane, a kako bi se sačuvala bezbednost svih građana.

"Ispratio sam izjave koje su u svom elementu imale i pojedinačno radikalne i ekstremne sadržaje. To su izjave koje najbolje govore o onima koji su ih saopštili. Nećemo ih pojedinačno komentarisati ali ćemo ih budno ispratiti i preduzeti sve mere koje se tiču očuvanja javnog reda i mira", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: