Suspendovana medicinska sestra, sumnja se na loš tretman dece

Beograd -- Posle anonimne prijave da se neadekvatno ponašala prema deci suspendovana je Đ. A. medicinska sestra Centra za zaštitu odojačadi dece i omladine Beograd.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/vilevi
Ilustracija: Deposit photos/vilevi

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoran Milačić nakon anonimne prijave da se medicinska sestra Đ.A. neadekvatno ponašala prema deci, doneo je rešenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjenica i okončanja disciplinskog postupka, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

"Briga o deci predstavlja prioritet, a ova ustanova sa tradicijom odgovornog i adekvatnog ponašanja prema devojčicama i dečacima, koji su korisnici Centra, predstavlja primer dobre prakse u postupanju prema mališanima, pa svaki vid kršenja pravila rada zahteva pokretanje takvog postupka", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Milačić o ovom slučaju informisao ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, koji je poručio da "svi koji krše zakon treba da budu kažnjeni".

"Postupak će utvrditi da li ima odgovornosti. Lično sam naložio da svi koji rade suprotno pravilima i zakonu snose posledice i budu najstrože kažnjeni, što neće biti izuzetak ni u ovom slučaju", rekao je Đorđević.

strana 1 od 136 idi na stranu