Tramp: Migranti će biti ''uklonjeni'' istom brzinom kojom su ušli

Predsednik SAD Donald Tramp u ponedeljak je izjavio da će američke vlasti sledeće nedelje početi sa "uklanjanjem" miliona imigranata koji su ilegalno u zemlji.

Izvor: B92

Utorak, 18.06.2019.

09:32

Tramp: Migranti će biti ''uklonjeni'' istom brzinom kojom su ušli
EPA-EFE/CHRIS KLEPONIS / POOL

"Sledeće nedelje Agencija za imigraciju i carinu (ICE) počeće proces uklanjanja miliona ilegalnih imigranata koji su nezakonito našli način da uđu u Sjedinjene Države", objavio je Tramp, pozivajući se na ICE. "Oni će biti uklonjeni istom brzinom kojom su ušli", rekao je on, ali nije dalje precizirao, prenosi Rojters.

Prema sporazumu postignutom ranije ovog meseca, Meksiko se saglasio da preuzme imigrante iz Centralne Amerike koji traže azil u SAD, dok se njihovi slučajevi ne reše na američkim sudovima.

Sporazum kojim se Meksiko obavezao da će rasporediti snage Nacionalne garde da zaustave useljenike iz Centralne Amerike na granici sa SAD, sprečio je da Tramp sprovede svoje pretnje o uvođenju taksi na robu iz Meksika.

Procenjuje se da se u SAD nalazi oko 12 miliona ilegalnih imigranata, uglavnom iz Meksika i zemalja Centralne Amerike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: