Ružić: Jasna reakcija na govor Vučića u Skupštini VIDEO

Upad specijalnih jedinica ROSU i hapšenje Srba predstavlja provokaciju i jasno pokazuje frustraciju političckog establištmenta u Prištini, kaže ministar Ružić.

Izvor: Tanjug, Prva

Utorak, 28.05.2019.

09:54

Ružić: Jasna reakcija na govor Vučića u Skupštini VIDEO
screenshot/Prva

Ministar lokalne samouprave Branko Ružić je za TV Prva ocenio da je današnja akcija ROSu reakcija na jučerašnji govor predsednika Aleksandra Vučića u Skupštini Srbije,.

"Nadam se da će prevladati solidarnost naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji. Jasno je i indikativno da se radi o provokaciji nakon iskrenog i briljantnog govora predsednika Vučića juče u parlamentu", rekao je Ružić za TV Prva.

On je istakao da je to itekako moglo da isprovocira politički estabilišment u Prištini. "Radi se frustraciji političkog estbilišmenta u Prištini koji ne razume duh vremena i nisu svesni šta čine kao što sto učinili i sa uvodjenjem anticivilizacijskih taksi. Moramo da pokažemo smirenost, ali i odlučnost", rekao je Ružić.

On je rekao da je presednik Vučić pokazao odlučnost time što je pozvao medjunarodnu zajednicu, pre svega zapadne partnere, da urazume politički estabilštement u Prištini i time što je borbena gotovost podignuta na viši nivo.

Takođe je istakao da to što je Vučić kazao da nećemo dozvoliti više nikada da se desi bilo kakav pogrom ili novi Bljesak ili Oluja "poruka koja nije pucanje prazne puške".

"Predsednik Vucić je pozvao na pomirenje dva naroda i na iskren i otvoren način je govorio o onome što sledi nama i Albancima u budućnosti i pozvao na pomirenje dva naroda koji će biti najbrojniji i to je izazvalo nervozu. To je ono sto nalaže onima koji su u prištinskom estabilišmentu da reaguju nervozno i zato su uradili ovo jutros", rekao je Ružić.
Pročitajte još:

I AP o napetom stanju: Trupe Srbije u pripravnosti nakon "upada" na severu Kosova

Oglasio se KFOR: Ne mešamo se

Hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost; Mediji: Primećeno pokretanje Vojske Srbije

Probijena barikada u selu Zupče, pucnjava i dalje traje, ranjeno dvoje Srba

"Srbija ne sme dozvoliti da bude isprovocirana"

Akcija ROSU s dugim cevima na severu Kosova: Uhapšeno 13 Srba VIDEO

Haradinaj o akciji ROSU: Građani da budu mirni, hapse se kriminalci

Funkcioneri SL napustili Beograd, hitno krenuli ka Kosovskoj Mitrovici

Đurić: Do zuba naoružani specijalci u ovom trenutku napadaju Srbe kod Zubinog potoka

RTS: Građani severne K. Mitrovice zbog upada ROSU izašli na ulice VIDEO

Vojska Srbije i MUP stavljeni u stanje pune pripravnosti zbog upada ROSU

Vučić traži od zapada: Obuzdajte Prištinu, Srbija neće dozvoliti etničko čišćenje

Nastavlja se sednica o Kosovu, biće i Vučić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: