Beograđani, Vesić vam objašnjava zašto sada nemate grejanje VIDEO

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objasnio za TV Prvu zašto je bilo rečeno da će biti grejanja, a njega u stvari nema.

Izvor: B92
Podeli
Sean Gallup/Staff/Getty images
Sean Gallup/Staff/Getty images

Prošle sedmice, podsetimo, javnost u Beogradu digla se na noge, jer su dnevne i jutarnje temperature u glavnom gradu bile izuzetno niske za ovo doba godine. Tada je pušteno grejanje, doduše na par dana, i tada je to rečeno da je reč o toplim probama.

U četvrtak je održana sednica gradske skupštine na kojoj je odluka o trajanju grejne sezone, odnosno o tome da ona počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila, izmenjena, kaže Vesić i dodaje da do sada nijednoj gradskoj vlasti nije palo na pamet da tu odluku menja, iako je bilo mnogo situacija kada je trebalo to grejanje produžiti.

Na pitanje zašto je tokom prethodnog hladnog talasa grejanje pušteno 7. maja i zašto je trajalo jedan dan, Vesić kaže da je tada naznačeno da se radi o toplim probama. To je, kako kaže, bio jedini način da se to grejanje u Beogradu pusti jer tada nije bila izmenjena odluka o uključivanju grejanja van grejne sezone.

"Toplane su radile kako su mogle, puštene su tople probe, čime je bio zaobiđen zakon. Ne možete očekivati niti od jedne toplane da krši zakon", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, sada je ta odluka promenjena i grejanje će se paliti onda kada srednja dnevna temperatura prema prognozi iz prethodnog dana ne bude prelazila 12 stepeni. Nadam se da se to neće dogoditi u julu i avgustu, rekao je Vesić.

Na pitanje zašto onda grejanje u Beogradu nije nastavljeno, kada su već krenule tople probe, Vesić je odgovorio: "Ja razumem da vi mislite da grejanje može da se uključi na dugme...Niko se do sada nije setio da tu odluku promeni. Ovo što mi radimo ne radi se u većini evropskih gradova. Nije to tako jednosatavno. Radimo maksimalno da izađemo u susret građanima."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 129 idi na stranu