Palestinci u razrušenoj Gazi održali koncert u znak protivljenja Evrosongu

Palestinci u blokiranom pojasu Gaze pevali su tradicionalne narodne pesme na ruševinama stambene zgrade, koja je uništena prošle nedelje izraelskim avionima.

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2019.

21:00

Palestinci u razrušenoj Gazi održali koncert u znak protivljenja Evrosongu
Foto: Tanjug/AP/Oded Balilty

Improvizovani koncert bio je vremenski usklađen s Evrosongom, koji je počeo u nedelju u Tel Avivu.

Pevači iz Palestine izveli su seriju tradicionalnih numera u kojima su pevali o ljubavi i miru u svetu, javlja A News.

Manifestaciji, koju je organizovala lokalna nevladina organizacija "Jusoor", prisustvovalo je na desetine lokalnih pevača, umetnika, ali i drugi stanovnici Palestine.

"Zakazali smo koncert u vreme održavanja takmičenja za pesmu Evrovizije u Tel Avivu kao način da izrazimo naše negodovanje odlukom da se ovaj događaj održi u Izraelu, koji nastavlja da vrši zločine nad palestinskim narodom", rekao je koordinator grupe "Jusoor" Kamel Musallam.

On je istakao i to da je muzika jezik mira i ljubavi, ali da se održavanje ovog takmičenja u Izraelu koristi za prikrivanje zločina, kako govori, izraelskih okupatora.

Evrosong je međunarodno muzičko takmičenje koje organizuje Evropska radiodifuzna unija (EBU) od 1956. godine. To je najveći svetski nesportski događaj u kontekstu međunarodne gledanosti, obično okupljajući stotine miliona gledalaca iz celog sveta pred TV ekranima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: